U leest het goed, bij de oprichting van de visclub werd er ingeschreven onder de naam Hengelaarsvereniging H.S.V. Palingparadijs. Nu vijftig jaar later is het niet veel veranderd, we hebben het nu over de visclub, of Hengelvereniging het Palingparadijs. Het begon dus ongeveer vijftig jaar geleden bij verschillende vrije tijds vissers te kriebelen, en er werd besloten om zich te verenigen. Er werden enkele overleggen gehouden en op vrijdag 19 augustus 1960 was het zover, de Hengelaarsvereniging H.S.V. Palingparadijs was officieel. Er werden al snel 4 bestuursleden gekozen. Jan Groeneveld, Wim Heistek, Marien Stolk en Huib Broekhuizen. ik stel u voor, het eerste bestuur van de Hengelaarvereniging het Palingparadijs te Nieuwendijk. Een ieder had natuurlijk een functie.

De voorzitter: Jan Groeneveld
De secretaris: Huib Broekhuizen
De penningmeester: Marien Stolk
Algemeen Adjunct: Wim Heistek

Na een paar dagen van de oprichting werden er al 46 leden geteld en er werd natuurlijk besloten om wedstrijden te gaan vissen. De eerste wedstrijd werd gevist op 24 september aan de Zevenbanseweg en begon om twee uur. De visplaatsen werden dmv loting bepaald wat heden nog zo is. De wedstrijdduur was twee uur. Er werd één keer van te voren gevoerd, en gevist met deeg. Er werd gevist op lengte, dus niet op gewicht. Dat gebeurde vele jaren later pas. Er werden ook drie controleurs aangesteld, Marien Stolk, Huib Broekhuizen en Wim Heistek. er werd gevist om 5 prijzen. De contributie was 0,50 cent per maand voor leden tussen de 16 en 20 jaar, met een inleg van f1.50. Leden die ouder dan 20 jaar waren moesten aan inleg f2,50 betalen en een contributie van f1,00 per maand voldoen. En daar was het startsein van de eerste wedstrijd ,er verliepen 25 minuten voordat het eerste visje gevangen werd,en dat werd gevangen door T van Vugt. Ook het 2e en 3e visje wist hij te vangen, A van Vugt ving na 32 minuten de 4e vis,en C Ippel ving de 5e,6e en 7e vis. De grootste vis werd gevangen door D Groeneberg 33,5 cm . de eerste wedstrijd met 19 deelnemers was na twee uur vissen afgelopen.

De prijsuitreiking:
1e prijs C Ippel een leefnet
2e prijs A van Vugt een rol silk
3e prijs T van Vugt een schepnet
4e prijs J de Graaf een vistuig
5e prijs D Groeneberg een rol silk

U ziet het wel wie de eerste wedstrijd vijftig jaar geleden al wist te winnen. Ja ,was onze Kees toen al zo gedreven om eerste te worden en na al die jaren visplezier wil hij dat in 2010 nog steeds.